Bokmarknad på Lagerhuset

Föreningen Lagerhuset arrangerar en återkommande bokmarknad tillsammans med Göteborgs Litteraturhus, Nätverkstan Kulturtidskrifter, Frilagret och Schnitzelplatz.

Vår första bokmarknad hölls lördagen den 25 september 2021 medan Bokmässan var igång.  Ett trettiotal förlag och tidskrifter medverkade med bokbord, tält och trevligt häng utanför huset. Då var det också release av publikationen Plattform med efterföljande mingel. Den andra bokmarknaden hölls på Världsbokdagen, den 23 april 2022. Då medverkade 28 olika aktörer. Dessutom hade Frilagret ett program för unga med poesi och release av tidningen Uttryck! ihop med Nätverkstan och Föreningen Skepsis. Här kan du se bilder från arrangemanget.

Den tredje bokmarknaden hölls den 10 december 2022 och ramades in av av julmusik, glögg, signeringar och avslutande mingel med litteraturquiz. På Frilagret var det vernissage av utställningen Ta plats!, läsningar, urpremiär av kortfilmer och release för risotryckta zines. Den fjärde bokmarknaden hölls den 22 april i samband med Världsbokdagen. Under dagen arrangerade Frilagret loppis och Masthuggskajen bjöd in till invigningen av sin 128 meter långa öppna vägg, en plats för alla som vill uttrycka sig i skrift och bild genom målning i det offentliga rummet. Dessutom kunde man träffa Göthenburgo som under våren var ute på olika platser i staden för att fotografera göteborgarna med målet att i samband med Göteborgs Jubileumsfirande visa upp invånarna när de tar ton och samtidigt tar plats i staden. Båda dessa bokmarknader genomfördes med stöd av Västra Götalandsregionen.

Besök gärna vår Instagram för bilder från och med 22 april.

Kommande bokmarknad

December 2023